torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Tre köptips för börsen

Publicerad: 20 augusti 2014, 07:53

Affärsvärldens aktieanalyser är tillbaka efter sommaruppehållet med fyra tips i tidningens senaste utgåva. Köp lyder rekommendationen för tre aktier.


Nyhetsbyrån Direkt


För Autolivs vidkommande tror Affärsvärlden att hög produktionstakt inom bildindustrin globalt och förestående teknikskiften talar för bilsäkerhetsföretaget. Tidningen intresseras särskilt av Autolivs framtidsområde, aktiv säkerhet, som än så länge utgör mindre del av bolagets totala omsättning. En högre värdering än genomsnittet av underleverantörer till bilindustrin på den nordamerikanska marknaden motiveras bland annat av stabila marginaler över branschsnittet och möjlighet till hög utdelning, menar tidningen. Rekommendationen är köp med riktkurs 820 kronor.

Efter svag utveckling relativt index under de senaste åren tror Affärsvärlden att det nu finns läge att köpa in sig i SKF. Tidningen lyfter fram att det finns utrymme för bolaget att växa såväl organiskt som icke-organiskt, samtidigt som man menar att verksamheten stabiliserats under senare år vilket bland annat avspeglat sig i en successivt stigande rörelsemarginal. Tidningen rekommenderar köp med målkursen 190 kronor på ett års sikt.

Ökad försäljning och förbättrad lönsamhet under såväl det första som det andra kvartalet i år talar för vårdbemanningsbolaget Dedicare, menar Affärsvärlden. Investerarna har dock förblivit skeptiska, skriver tidningen som lyfter fram möjligheten till ett regeringsskifte i september som en eventuell förklaring. För ett bolag med höga tillväxttal och tilltalande förutsättningar för en hög utdelning är dagens värdering för låg i Affärsvärlden ögon, och rekommendationen blir köp.

För Aerocrines del oroas Affärsvärlden av de synbara svårigheterna i att få i gång försäljningen och fortsatta förluster på nedersta raden. Oklarheter runt finansieringen talar inte heller för aktien, som får rekommendationen sälj och riktkursen 3:90 kronor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera