söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Tre köpråd från Börsveckan

Publicerad: 15 maj 2023, 06:19

Foto: Getty Images

Börsveckan rekommenderar köp i VBG och behåller sin köprekommendation för Autoliv. I genomgången av friluftsbolagen behåller Börsveckan sitt köpråd för RVRC, men rekommenderar avvakta i Thule, XXL och Dometic. Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.


Nyhetsbyrån Direkt


Verkstadsbolaget VBG verkar lite i det tysta på börsen men bakom fasaden döljer sig ett bolag med starka marknadspositioner inom fordonsbranschen och en låg prislapp på aktien, skriver Börsveckan.

”Visst bör man vara försiktig givet konjunkturrisken men VBG har en god historik och prislappen är ändå lite för låg för att vi inte ska tycka att det luktar köpläge”, heter det i analysen.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv ska stärka lönsamheten i år genom ökad produktivitet, kostnadsminskningar och prisjusteringar. För perioden 2023-2024 ser Börsveckan en tvåsiffrig tillväxt i rörelseresultatet, men flaggar samtidigt för risker som en inbromsning i konjunkturen.

”Den låga prislappen överväger dock och vi fortsätter köpstämpla Autoliv”, skriver tidningen.

Revolutionrace, RVRC, presterade bra under inledningen av 2023, med en i sammanhanget bra lönsamhet och därtill organisk tillväxt trots tuffa jämförelsetal.

”Vi ser en fortsatt god uppsida i RVRC på 12 månaders sikt och köprådet består”, skriver Börsveckan.

Råder för Thule blir däremot avvakta. Börsveckan varnar för att det kommer att bli svårt för konsumentbolag när hushållens ekonomi körs i botten. Thule kommer också ut ur ett par pandemidopade år så det nya normala lär bli sämre än det gamla normala, menar tidningen.

Även norska XXL får rekommendationen avvakta, trots ett monumentalt kursras. Här hänvisar Börsveckan till en svag balansräkning och svag efterfrågan.

Dometic kan möjligtvis ha passerat det värsta snart men andra kvartalet lär bli tufft och med den höga skuldsättning som bolaget har just nu så är det inget uppenbart köpläge, anser Börsveckan och fortsätter att avvakta vad gäller Dometic-aktien.

”Negativ organisk tillväxt, fallande lönsamhet och hög skuldsättning är en farlig cocktail i sämre tider när konsumenterna deppar. Dometic står mitt i centrum för detta”, heter det i analysen.

Vidare skriver Börsveckan i en rapportkommentar att fastighetsbolaget Neobo får klart godkänt. Aktien är så pass billig att tidningen behåller köprådet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera