torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Tre köpråd från Börsveckan

Publicerad: 20 februari 2023, 06:58

Foto: Getty Images

Börsveckan rekommenderar köp i Balco, Volvo Cars och upprepar sitt köpråd för B3 Consulting. För Bonava, Tobii och Tobii Dynavox blir rådet avvakta. Det framgår av analyserna i den senaste utgåvan av tidningen.


Nyhetsbyrån Direkt


Balkongbolaget Balco handlas nu under introduktionskursen på 56 kronor som bolaget sattes på börsen för under 2017. Aktien ser intressant ut efter kursfallet, menar Börsveckan och sätter köp.

”Efter några goda år möter balkongbolaget Balco motvind och en omstrukturering sker som förhoppningsvis ska ge resultat framgent”, heter det i analysen.

Börsveckan rekommenderar också köp i Volvo Cars på 12 månaders sikt. Aktien värderas väldigt lågt trots medvind inom elektrifieringen samt en gedigen finansiell ställning, menar tidningen som dock lägger in en brasklapp för att Geelys dominanta ägande riskerar att minoritetsägare kommer i kläm.

Vidare ger Börsveckan rådet att avvakta i eyetracking-bolaget Tobii såväl som i dess avknoppning Tobii Dynavox, verksamt inom kommunikationshjälpmedel.

Tobii är långt ifrån ensamt på marknaden och konkurrensen är hård, skriver Börsveckan, som räknar med att bolaget kan växa 15-20 procent de kommande åren och nå positivt rörelseresultat nästa år om tillväxten håller i sig.

”Caset hänger på att bolaget kan öka volymerna och genom tydliga skalfördelar öka rörelsemarginalen sakta men säkert mot 10 procent de kommande åren. Lyckas man finns en god uppsida på nuvarande kursnivåer, men bevisbördan är hygglig stor nu”, heter det i analysen.

Tobii Dynavox har i sin tur riktigt bra tillväxt. Får bolaget ordning på lönsamheten kan det bli en intressant aktie, enligt Börsveckan.

”Ska man ha något av Tobii-bolagen så är det Dynavox som gäller, men på 12 månaders sikt så anser vi trots allt att aktien är fullvärderad. Avvakta”, skriver tidningen.

Även för bostadsutvecklaren Bonava blir rådet avvakta.

”Allt sammantaget anser vi inte att aktien lockar i nuläget givet den stora osäkerhet som vilar kring utsikterna men också den emissionsrisk som faktiskt föreligger”, skriver Börsveckan.

Börsveckans estimat för konsultbolaget B3 Consulting värderar aktien till ev/ebit 10 för 2023, vilket tidningen anser är billigt givet en fortsatt fin förväntad vinsttillväxt och hög direktavkastning. Aktien har mer att ge, skriver tidningen och behåller köprådet för B3.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera