lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Tre heta köptips

Publicerad: 19 oktober 2020, 05:37

Foto: istockphoto

Börsveckan rekommenderar köp i Handicare, Xano och Green Landscaping i den senaste utgåvan. Vidare råder Börsveckan till att avvakta Sectra, Boule och Dustin samt att inte teckna Offentliga Hus.


Nyhetsbyrån Direkt


Samhällsfastigheter är hett på börsen och börsaktuella Offentliga Hus förvärvar och växer snabbt.

”Men bakom tillväxten växer skulderna och värderingen ger ingen rabatt. Teckna inte”, skriver Börsveckan.

Handicare kom med stark omvänd vinstvarning förra veckan och trots kurslyftet finns mer att hämta, enligt Börsveckan som köpstämplar aktien.

”Nu kanske Handicare passerat mittpunkten i omställningen men vi skulle definitivt inte bli förvånade om även Q4 överraskar oss positivt med starkare tillväxt och resultatökning än vad vi skissat på, likt det som nu hände i Q3”, skriver Börsveckan.

Sectra har haft hög vinsttillväxt historiskt och i det senaste kvartalet ökade orderingången med över 150 procent vilket är lovande. Det behövs, för denna stjärna har också en av de hösta värderingar på börsen. Välskött bolag men för hög värdering, anser Börsveckan som väljer att avvakta.

Boule har en svajig historik med ömsom hög, ömsom låg tillväxt. Fjolåret blev tack vare en stark avslutning ett bra år men innevarande år blir svagt och återhämtningen är osäker, enligt Börsveckan som avvaktar.

Xano har släpat efter index och nu är värderingen låg samtidigt som man i aktien får en hyggligt stor exponering mot bland annat den heta automationstrenden i industrin. På tolv månaders sikt ser Börsveckan ett köpläge.

Dustin har inte riktigt hängt med e-handelståget under coronapandemin då bolagets produkter är i andra kundsegment än de som går starkt just nu. Börsveckan anser att aktien är rimligt värderad i dag och slopar köprådet från tidigare i år. Avvakta blir rådet.

Green Landscaping har blivit en serieförvärvare i Norden vilket kommer skapa god tillväxt framgent. Dessutom förbättrades lönsamheten under andra kvartalet.

”Vi gillar i övrigt affärsmodellen med relativt lågt behov av rörelsekapital och vidare ett begränsat investeringsbehov vilket stärker kassaflödena. Det blir ett köpråd”, heter det i Börsveckans analys.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera