torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Telia vinstvarnar

Publicerad: 26 mars 2020, 12:10

Foto: Jessica Gow/TT

Telia meddelar att covid-19-pandemin kommer att ha en negativ finansiell påverkan på bolagets TV & Media-enhet.

Ämnen i artikeln:

Telia

Nyhetsbyrån Direkt


”För närvarande är påverkan på Telia Companys övriga verksamhet begränsad men effekten på TV & Media innebär att utsikterna för koncernen vad gäller ebitda och det operationella fria kassaflödet 2020 inte kommer att uppnås”, skriver bolaget.

Trots en ökad konsumtion av tv har Telia sett en snabb nedgång i annonsintäkter. Att sportevenemang ställs in globalt har dessutom påverkat bolagets intäkter från betalkanaler negativt.

”Givet de nuvarande omständigheterna är det svårt att uppskatta den fulla påverkan på helåret 2020 men vårt nuvarande antagande innebär ett ebitda för affärsområdet TV & Media motsvarande 0-0,5 miljarder kr (1,5 miljarder 2019)”, skriver Telia.

Detta innebär att målet om ett operationellt fritt kassaflöde om cirka 0,5 miljarder kr från TV & Media under 2020 inte kommer att uppfyllas.

”Men vi kan inte ange en ny nivå i dagsläget”, säger Christian Luiga, tillförordnad vd för Telia.

Telia har inlett arbetet i hela koncernen med att minska den potentiellt negativa påverkan och följer och utvärderar kontinuerligt de identifierade riskerna. Bolaget kommer att uppdatera synen på status och på utsikterna för året snarast, heter det.

Styrelsen har beslutat att justera sitt utdelningsförslag till bolagsstämman från 2,45 kr per aktie till 1,80 kr. En extra bolagsstämma kan komma att hållas under hösten för att besluta om eventuell ytterligare utdelning.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera