torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

”Telia en alltmer investerarvänlig aktie”

Publicerad: 26 september 2016, 09:33

Foto: istockphoto

Telia har blivit en alltmer investerarvänlig aktie efter förra veckans förlikningsförslag kring felgärningarna i Eurasien. Samtidigt ser Telias utdelningsmöjligheter attraktiva ut framöver.

Ämnen i artikeln:

Kepler CheuvreuxTelia

Nyhetsbyrån Direkt


Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys där rekommendationen för Teliaaktien höjs till köp, något som Nyhetsbyrån Direkt skrev om på måndagsmorgonen.

”Eftersom osäkerheten kring värsta tänkbara scenariot avseende förlikningsbetalningar för Eurasien nu är borta, uppgraderar vi aktien från behåll till köp”, heter det i analysen.

Samtidigt framhåller Kepler Cheuvreux att kassagenereringen och utdelningskapaciteten vänta öka som en följd av att investeringsnivån, capex, väntas toppa i år för att sedan normaliseras i kombination med besparingar från bolagets omvandlingsprojekt.

Keplers analysmodell indikerar att Telia har utrymme att öka sin utdelning med omkring 5 procent per år under perioden 2017-2019, från Telias egen prognos för 2016 om en utdelning på minst 2:00 kronor per aktie.

I analysen höjer Kepler Cheuvreux Telias riktkurs till 44 kronor (40), vilket kan ställas mot att Teliaaktien vid 11-tiden på måndagen handlades till 38:17 kronor.

Hittills i år har Telia gått ned med 9,5 procent.

Källa: Infront

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera