lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Swedbank stuvar om i modellportföljerna

Publicerad: 9 maj 2023, 11:00

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Swedbank gör förändringar i sina modellportföljer. Folkaktien tar plats bland sektorfavoriterna medan banken ersätter Balder med ett verkstadsbolag i "Fokusportföljen".


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Teleoperatören Telia har rasat drygt 30 procent det senaste året, men nu tror Swedbank att folkaktien går ljusare börstider till mötes.

Telia är en ny sektorfavorit hos banken och tar plats i den sammansätta it- och telekomkorgen tillsammans med Hexagon. Enligt ägardatatjänsten Holdings har Telia över 467 000 aktieägare.

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som ansvarar för storbankens aktieanalyser, köpstämplar aktien med riktkursen 35 kronor, vilket motsvarar en uppsida på drygt 29 procent jämfört med stängningskursen på måndagen.

Swedbanks sektorfavorit består av de aktier som banken anser har ”bäst förutsättningar att på absolut eller relativt basis utvecklas väl” i rådande marknadsmiljö.

I den så kallade ”Fokusportföljen”, som bygger på bankens ”tematiska aktiestrategi”, genomförs också en förändring.

Fastighetsbolaget Balder får lämna portföljen till förmån för verkstadsaktien Trelleborg.

Kepler Cheuvreux har en köprekommendation på Trelleborg med riktkursen 300 kronor. Det är drygt 15 procent högre än bolagets stängningskurs på måndagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera