lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Strålande vecka för Brighter-aktien

Publicerad: 9 september 2016, 11:19

Foto: istockphoto

Den kraftiga kursuppgången i Brighter i veckan och på fredagen är sannolikt en "uppdämd ketchupeffekt" från flera positiva sommarnyheter. Det säger Truls Sjöstedt, vd för det First North-listade medicinteknikbolaget, till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen.


Nyhetsbyrån Direkt


Veckans besked från PRV, som Direkt rapporterade om under fredagsförmiddagen, tillmäter han däremot ingen avgörande betydelse.

”Det är inte ett kärnpatent, men det ligger inte så jättelångt ut från kärnan”, säger han, och förklarar att det rör hur Brighters insulinapparat Actiste visar dosnivåer i displayen.

”Patentet är en del i hela vår patentportfölj, men har inte varit något som blockerar försäljning av Actiste”, säger han vidare, och uppger även att det inte saknas några patent för att kunna börja sälja Actiste.

Patentet i fråga var aktuellt för Brighter redan för ett drygt år sedan, men en tvist med en av uppfinnarna orsakade grus i maskineriet för såväl patentbeviljande som publicering av pressmeddelande om det, förklarar Truls Sjöstedt.

De positiva nyheter Brighter-vd:n antar nu ger utslag i aktiekursen är två avtal aviserade i början av juli, med Telia avseende försäljning i Sverige och med tillverkaren Sanmina.

Den 26 augusti meddelade Brighter sedan att bolaget ligger i slutförhandlingar om Actiste med mobiloperatörer i Thailand och Indonesien.

”Sedan blev vi väldigt synliga i måndags, då Telia och Ericsson bjöd in oss för att medverka i Stockholm Techfest”, säger Truls Sjöstedt.

Vid klockan 12.30 på fredagen var Brighter-aktien upp 20 procent till 8:30 kronor.

Diagram: Brighters aktiekurs de senaste 90 dagarna.

Källa: Infront.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera