torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Storebrand ökar exponeringen mot svenska aktier

Publicerad: 13 september 2023, 09:03

Foto: Patrik C Österberg/TT

Storebrand överviktar nu både svenska aktier och tillväxtmarknader. Det framgår i marknadsrapporten för september månad.


NF

Nyhetsbyrån Finwire


I rapporten skriver Storebrand Fonder att inflationen i USA föll från 9 till 3 procent på grund av baseffekter från energipriserna vilka uppges vara uttömda i och med stigande oljepriser. 

Kärninflationen uppges dock fortsatt ligga på höga nivåer och centralbankernas fokus riktas istället mot arbetsmarknaden.

Gällande makrostatistiken fortsätter industribarometrarna falla i Europa och i Kina har oron kring fastighetssektorn återigen kommit upp till ytan, något som Storebrand menar troligtvis kommer sänka de globala utsikterna framöver.

Under sommaren har Storebrand gått från en normalvikt till övervikt i både svenska aktier och aktier på tillväxtmarknader. Samtidigt har man också gått från en undervikt i svenska och globala obligationer till en normalvikt.

"Sedan vi senast var överviktade inom svenska aktier i november i fjol har svenska aktier endast stigit 7 procent jämfört med 20 procent för amerikanska och europeiska aktier. Vi ändrar därmed från normalvikt till övervikt inom svenska aktier", skriver Storebrand.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Datawrapper är blockerad under “Visa våra partners”.

Läs mer: Rea på industriaktien - orättvist lågt värderad
Läs mer: Analys: Fallna börsstjärnan ska upp 50 procent
Läs mer: Tre välmående bolag att köpa när trenden vänder
Läs mer: Fridell: Investmentbolagen jag aldrig skulle köpa

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera