lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Storbanken: Snabb vinståterhämtning i korten – köp klädjätten

Publicerad: 27 februari 2023, 15:18

Foto: Fredrik Sandberg/TT

H&M:s vinst är på väg att återhämta sig snabbare och starkare än vad marknaden förväntar sig. Det skriver Bank of America i en analys där rekommendationen höjts i två steg, från sälj till köp.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Enligt analysen väntas H&M:s vinst drivas av att kostnaderna för insatsvaror minskar samtidigt som den press klädbolaget noterat från valutasidan vänder. Även H&M:s pågående kostnadsbesparingsprogram kommer att ge stöd, skriver Bofa och påminner samtidigt om att de kostnader H&M tagit i samband med sin ryska avveckling var av engångskaraktär.

”Vi ser att rörelseresultatet nästan fördubblas 2023 för att sedan stiga med i snitt över 20 de efterföljande tre åren, vilket innebär att vi ligger 15-25 procent över konsensus för 2023-2026”, heter det i analysen.

Bofa menar att marknaden inte tror på H&M:s återhämtningsplan och att utgångspunkten numera har blivit att vara negativt inställd till H&M.

”Vi gillar det här upplägget och förväntar oss att alla tecken på en begynnande vinstvändning kommer att kickstarta en återhämtning av aktien”, skriver Bofa.

Bofa spår att H&M:s rörelseresultat 2023 kommer att stiga med 80 procent och att rörelsemarginalen landar på 5,4 procent. Under 2024, när bruttomarginalen väntas återgå till samma nivå som för två år sedan, väntas rörelsemarginalen stiga ytterligare till 7,3 procent.

”Det är under H&M:s egen prognos om 10 procent, men mer än 15 procent över konsensus”, skriver Bofa.

Bofas riktkurs är 165 kronor, vilket motsvarar en uppsida på runt 27 procent jämfört med kursen 130 kronor som H&M handlas till vid 16-tiden på måndagen. Aktien var då upp 3,6 procent i spåren av storbankens analys.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera