lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Storbanken: Kina blir 2023-års vinnare

Publicerad: 20 januari 2023, 12:00

Foto: Alex Plavevski/EPA/TT

Många institutionella spelare har en haussad syn på kinesiska aktier. Framför allt Morgan Stanley som tror att Kina kommer att överträffa den globala aktiemarknaden det kommande året när landet öppnar upp efter coronapandemin.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Efter att ha blivit positiva till kinesiska aktier i december går nu den amerikanska storbanken Morgan Stanley ett steg längre, rapporterar finanskanalen CNBC.

Banken förutspår en uppgång på omkring 15 procent för både MSCI:s landsspecifika Kina-index och Hongkongbörsens Hang Seng-index under 2023. En stark återhämtning i börsbolagens vinster kommer att driva kursrörelsen, bedömer Morgan Stanley.

Det kan jämföras med en ”låg ensiffrig avkastning” som banken förväntar sig på den amerikanska och europeiska aktiemarknaden.

– Det innebär att den kinesiska aktiemarknaden faktiskt kommer att överträffa den globala aktiemarknaden under 2023. Så det är dags att gå tillbaka in i Kina, säger Laura Wang, Morgan Stanleys chefsstrateg för kinesiska aktier, i en intervju med CNBC.

Andra institutionella investerare på Wall Street är också positiva till kinesiska aktier, men inte tillräckligt, enligt chefsstrategen.

”Vi tror att marknaden undervärderar de långtgående konsekvenserna av återöppningen och möjligheten för en robust cyklisk återhämtning trots att en strukturell motvind dröjer sig kvar”, uppgav Laura Wang i en marknadsanalys den 9 januari, skriver finanskanalen.

Störst uppsida ser chefsstrategen i de ”stora och likvida” kinesiska internetbolagen. Alibaba är bankens så kallade toppval i sektorn.

Riktkursen på 150 dollar motsvarar en kurspotential på omkring 30 procent jämfört med dagens kursnivå.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera