söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Stor uppsida i återöppningsvinnaren

Publicerad: 12 november 2021, 09:56

Foto: Shutterstock

Kontanthanteringsbolaget Loomis har haft det motigt under pandemin. Men när samhällen nu återöppnas bör intäkter och lönsamhet förbättras, menar Carnegie.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Det är under vinjetten ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking lyfter fram Loomis som en köpvärd aktie.

Mindre handel under pandemiåret 2020 gjorde också att färre kontanter var i omlopp. Det Krympte Loomis omsättning och vinst i fjol. Men även om 2021 inneburit en successiv återöppning och ökad handel har Loomis aktie inte hängt med.

”Ekonomierna har under 2021 gradvis öppnat upp men aktien har haft påfallande svårt att lyfta. Det finns dock mycket som talar för att tredje kvartalet – som var bättre än väntat – på allvar satte punkt för pandemin i Loomis räkenskaper”, skriver Carnegie.

Att kontanthantering skulle vara något som tillhör det förgångna är dessutom felaktigt, menar Carnegie. Det är bara i Sverige och Norge som kontantmängden minskat kraftigt under de senaste tio åren.

”I alla andra länder växer fortfarande kontantmängden, inklusive de övriga dryga 20-talet marknader som Loomis är verksamt i”, skriver Carnegie.

Enligt Carnegie har Loomis dessutom historiskt lyckats väl med att transformera bolagets tjänster i takt med att kontanthanteringsmarknaden har förändrats.

Sammantaget ser framtiden ljus ut för Loomis, menar Carnegie.

”I takt med att återöppningen nu tar rejäl fart – inte minst i Europa – bör såväl intäkter som lönsamhet förbättras markant de närmaste kvartalen. Med stöd av direktavkastning, återköp och en attraktiv värdering, ser vi en rejäl uppsida i aktien”, skriver Carnegie och rekommenderar köp med riktkursen 320 kr.

Loomis handlas för drygt 245 kr på fredagsförmiddagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera