söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Stockholmsbörsen: Vi har en pågående dialog med Fingerprint

Publicerad: 21 mars 2018, 11:12

Foto: Pi Frisk /SvD-TT

Börsoperatören Nasdaq Stockholm har en pågående dialog med Fingerprint Cards med anledning av den situation som ledde till att bolagets aktie handelsstoppdes på tisdagen. Det uppger Karin Ydén, chef över bolagsövervakningen på Nasdaq, för Nyhetsbyrån Direkt via mejl.


Nyhetsbyrån Direkt


Hon påpekar samtidigt att det faktum att handeln stoppades inte ska tolkas som att bolaget har brustit i sina skyldigheter. Att handeln sedan återupptogs på onsdagen ska heller inte tolkas som att Fingerprint inte kan ha brustit i dessa.

På tisdagen skrev Pareto Securities i en analys att Fingerprint Cards i samtal med analytiker påpekat att konsensusförväntningarna låg för högt. Aktien backade 7 procent innan handeln stoppades med motivationen ”icke offentliggjord insiderinformation”.

”Det fanns enligt börsen och Finansinspektionen anledning att besluta om handelsstopp baserat på den information som var tillgänglig vid tidpunkten för beslutet”, skriver Karin Ydén i mejlet.

Hon betonar alltså att beslutet om stoppet togs baserat på den information som då fanns tillgänglig.

”Att handeln stoppas ska därför inte tolkas som att bolaget konstaterats ha brustit i sina skyldigheter. Ett återupptagande av handeln ska på motsvarande sätt inte tolkas som att bolaget inte kan ha brustit i sina skyldigheter”, fortsätter hon.

Fingerprint skickade ut ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen där bolaget uppgav att det inte kommunicerat priskänslig information i analytikermöten, eller kommenterat analytikerestimat.

”I den mån börsen konstaterar att ett noterat bolag har brutit mot sina informationsskyldigheter görs detta publikt genom disciplinnämndens beslut om sanktion. En sådan prövning av disciplinnämnden föregås av en djupgående utredning om en misstänkt regelöverträdelse, en sådan utredning hanteras av börsens bolagsövervakning. Börsen har självklart en dialog med bolaget med anledning av den uppkomna situationen”, heter det i mejlet från Karin Ydén.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera