måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Stillfronts vinst strax över förväntan

Publicerad: 11 november 2020, 06:19

Foto: Stillfront

Gamingbolaget Stillfronts resultat kom in strax över analytikernas förväntan medan omsättningen låg strax under.

Ämnen i artikeln:

Stillfront Group

Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront redovisar ett ebitda-resultat på 472 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020.

Enligt S&P Global Market Intelligences samanställning av tre analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 455 miljoner.

Nettoomsättningen i kvartalet blev 1.027 miljoner kronor, mot väntade 1.048 miljoner.

Stillfronts resultatmått bookings* ökade 89 procent i det tredje kvartalet till 986 miljoner kronor drivet av de förvärvade bolagen Storm8 och Candywriter, samt tillväxt i resten av spelportföljen.

Det skriver bolaget i sin delårsrapport.

Stillfronts annonsintäkter fortsatt öka under kvartalet, främst tack vare den förvärvade studion Candywriter. Annonsintäkter stod för 7 procent av totala bookings i den aktiva portföljen, upp från 5 procent i det andra kvartalet 2020.

Den ökade efterfrågan från befintliga användare, och det stora inflödet av nya användare som Stillfront upplevde under mars, april och maj, normaliserade i juni, något bolaget tidigare uppgett. I onsdagens rapport skriver Stillfront att ”trenden kvarstod i det tredje kvartalet”.

”Det är dock viktigt att notera att de användare som förvärvats sedan utbrottet av Covid-19 pandemin uppvisar liknande användarbeteende som användare som förvärvats under andra perioder, vilket indikerar att många av de nytillkomna användarna kommer att fortsätta spela våra spel under en lång tid framöver”, heter det i rapporten.

Stillfront pekar vidare på sin ”starka balansräkning” och konstaterar att kvartalet avslutades med 1.052 miljoner kronor i kassan och 926 miljoner i outnyttjade långfristiga kreditfaciliteter.

”Vi fortsätter att identifiera och utvärdera ett antal spännande möjligheter”.

*Bookings: intäkter före förändringar i uppskjutna intäkter, inklusive insättningar från betalande användare, reklamintäkter i spelet och andra spelrelaterade intäkter.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera