måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Stillfront ökar vinsten

Publicerad: 6 maj 2020, 05:24

Stillfront ökade både vinst och omsättning under det första kvartalet. Gamingbolaget ser också en ökad efterfrågan på grund av pandemin.

Ämnen i artikeln:

Stillfront Group

Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront redovisar ett justerat ebitda-resultat på 254 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (154).

Nettoomsättningen i kvartalet blev 691 miljoner kronor (418).

Gamingmarknaden noterade en ökad covid-19-relaterad efterfrågan under senare delen av det första kvartalet och Stillfront fortsätter att se en mer accelererad spelaktivitet i hela sin portfölj.

”Både i form av ett starkt inflöde av nya registrerade användare samt ökad aktivitet hos befintliga användarbaser. Vi upplever för närvarande betydligt högre avkastning på våra marknadsföringskampanjer, och vår marknadsföringsstrategi genererar mycket goda resultat”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Stillfronts nya redovisningsmått ”bookings” steg med 60 procent i det första kvartalet till 685 miljoner kronor, varav den aktiva portföljen stod för 664 miljoner. Ökningen berodde främst på de förvärvade bolagen Kixeye och Storm8 samt tillväxt i spelportföljen i helhet med hög spelaktivitet i de flesta av spelen, enligt bolaget.

Stillfront redovisar ”bookings” i syfte att tydliggöra den ökande andelen av annonsintäkter i spelen, som ett sätt att monetisera icke-betalande användare. ”Bookings” innehåller monetisering av både betalande och ickebetalande användare.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera