fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Spararnas amerikanska aktiefavoriter

Publicerad: 13 november 2019, 09:30

Foto: Shutterstock

Tesla ligger alltjämt i topp när det gäller de populäraste amerikanska aktierna bland Swedbanks kunder. Men entusiasmen kring aktien dämpades något under oktober och antalet Swedbank-kunder som äger aktien minskade.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Månadsstatistik från Swedbank visar att Tesla, Apple och Amazon fortfarande ligger i topp på popularitetslistan som baseras på Swedbank och Sparbankernas kunders innehav. Men alla tre aktierna minskade i popularitet under oktober.

Det var dock ingenting mot vad som hände med den tidigare kursraketen Beyond Meat där antalet ägare rasade med över 8 procent.

”Aktien, som börsnoterades i maj, nådde under sommaren en nivå som var hela 840 procent över teckningskursen, men därefter har aktien rasat i värde. Även om Beyond Meat fortfarande kan visa en uppgång på 125 procent sedan noteringen, så har den senaste tidens kursfall fått spararna att svika aktien”, skriver Swedbank.

En aktie som däremot ökade i popularitet var Microsoft där ägarökningen var 5,4 procent. Även Johnson & Johnson har fått fler ägare (+3,8 procent).

”Aktien har tappat stort i värde sedan amerikanska livsmedels- och läkemedelsverket FDA under hösten bekräftat att det funnits spår av asbest i bolagets babypuder, varpå produkten återkallades. Kanske såg spararna detta som ett köptillfälle i den i övrigt defensiva och direktavkastande aktien”, skriver Swedbank.

Fler Swedbankkunder köpte också Boeing vars aktie pressats i spåren av Max 8-krascherna.

Tabell: Mest ägda amerikanska aktierna oktober bland Swedbank och Sparbankernas kunder

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Källa: Swedbank

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera