lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Société Générale: Därför köpstämplar vi SCA

Publicerad: 10 mars 2017, 07:32

Foto: Pontus Lundahl /TT

När SCA är på väg att delas i två delar, en hygiendel och en skogsdel, har franska Société Générale tagit en närmare titt på värderingen av de olika områdena och kommit fram till att lyfta rekommendationen till köp, från tidigare behåll.


Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av dagsfärsk analys där riktkursen samtidigt höjs med 35 kronor till 310 kronor.

Société Générale menar att värderingsdebatten kring SCA kretsar kring bolagets skogsverksamhet. Den franska investmentbanken värderar denna till 45 miljarder kronor, i linje med det bokförda värdet.

Hygiendelen värderas av banken i sin tur med en rabatt om 10 procent i förhållande till relevanta konkurrenter i världen.

Summasummarum ser analyshuset en möjlig totalavkastning för SCA-aktien på mer än 15 procent från nuvarande kursnivåer och rådet blir därmed köp.

Även köpet av tyska BSN uppskattas av banken som betonar att det kan vara ett startskott för SCA – på väg från mjukpapperstillverkning till tillverkning av produkter för medicinteknik- och sjukvårdssektorn.

I sammanhanget kan nämnas att Carnegie Fonder ville tidigare i veckan se en uppdelning av SCA till tre börsbolag, ett hygienbolag, ett renodlat skogsbolag samt ett bolag bestående av sågverken och de norrländska bruken. Vid en sådan uppdelning menade Carnegie Fonder att även hygienverksamheten skulle vara öppet för uppköp.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera