torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

S&P 500 tillbaka i tjurmarknad – JP Morgan varnar för börsras

Publicerad: 9 juni 2023, 09:00

S&P 500 är inne i en ny tjurmarknad efter lyftet på 20 procent från bottennivån förra hösten. Men har obligationsmarknaden uppfattat konjunkturtrenden rätt kan börsen rasa 20 procent, varnar samtidigt JP Morgans strateger.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


S&P 500 klättrade 0,6 procent på torsdagen och stängde vid indexnivån 4294. Det innebär att det amerikanska flaggskeppsindexet lyft 20 procent från bottennivån under hösten 2022 och klivit in i en ny så kallad tjurmarknad.

Framför allt är det de stora teknikjättarna som gett bränsle till årets börsuppgång. Hajpen kring AI har varit en bidragande faktor till det.

Och investerare är sannerligen på köphumör, enligt CNN:s så kallade ”Fear and Greed”-index som nu visar extrem girighet på marknaden.

Obligationsmarknaden verkar däremot inte vara lika optimistisk kring framtiden som placerarna på börsen, uppmärksammar JP Morgans strateger i en analys.

Får obligationsmarknaden rätt om makroutvecklingen finns en nedsida på 20 procent på börsen, enligt JP Morgans strateger.

”Obligationsmarknaden prissätter fortfarande under en långvarig period av förhöjd makroekonomisk osäkerhet, även om det har skett en viss måttlig nedgång under de senaste tre månaderna”, konstaterar de i analysen som Bloomberg tagit del av.

”I kontrast till det ser aktiemarknaden ut att prisa in något av ett perfekt scenario då S&P [500, reds. anm] handlas över sitt uppskattade rimliga värde om ser till den ökade makroekonomiska volatiliteten efter pandemin”, står det att läsa vidare..

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera