måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Securitas sämre än väntat

Publicerad: 10 februari 2014, 07:07

Säkerhetsjätten nådde inte upp till analytikernas förväntningar. Bolagets vd ser fortsatt svag säkerhetsmarknad, trots återhämtningen i USA och Europa.

Ämnen i artikeln:

SecuritasDelårsrapport

Nyhetsbyrån Direkt


Securitas redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar, ebita, på 879 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2013.

Analytikernas prognos var ett rörelseresultat före avskrivningar på 885 miljoner.

Försäljningen uppgick till 16.725 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med en försäljning på 17.063 miljoner kronor.

Utdelningen föreslås bli 3:00 kronor per aktie (3:00), att jämföra med förväntade 3:11 kronor.

Makroåterhämtning syns ej

Svaga tecken på makroekonomisk återhämtning i USA och Europa har ännu inte reflekterats i tillväxt på säkerhetsmarknaden.

Det konstaterar Securitas vd Alf Göransson i samband med bolaget rapport för det fjärde kvartalet då bolagets intäkter växte med 1 procent organiskt.

”Den kvartalsvisa förbättringstrenden fortsatte, men den dämpades av en svag säkerhetsmarknad och långsam organisk försäljningstillväxt”, skriver han vidare.

Alf Göransson lyfte fram att rörelsemarginalen på 5,3 procent i det fjärde kvartalet innebär en förbättring jämfört med föregående år då den var 4,4 procent, i första hand tack vare olika omstruktureringsåtgärder och kostnadsbesparingar.

Av vd-ordet framgår även att försäljning av säkerhetslösningar och teknologi stod för 8 procent av koncernens omsättning. Bolagets mål är att detta område ska stå för 18 procent i slutet av 2015.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera