söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Securitas bättre än väntat

Publicerad: 4 augusti 2016, 11:03

Säkerhets- och bevakningsjätten Securitas slog förväntningarna både när det gäller resultat och omsättning.

Ämnen i artikeln:

Securitas

Nyhetsbyrån Direkt


Securitas redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar, ebita, på 1.087 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016.

Analytikernas prognos var ett rörelseresultat före avskrivningar på 1.039 miljoner.

Försäljningen uppgick till 21.517 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med en försäljning på 21.227 miljoner kronor.

Extraförsäljning kan minska

Securitas organiska försäljningstillväxt uppgick till 8 procent i det andra kvartalet och det var klart högre än förväntningarna om drygt 6 procent.

Bolagets vd Alf Göransson kallar nivån i andra kvartalet för ”exceptionellt stark” och menar att den bland annat drivs av den tilläggsförsäljning som fortsatte på rekordhöga nivåer.

”Det mesta av dessa extra behov av säkerhet är kortsiktiga till sin natur, och förväntas minska under andra halvåret 2016”, skriver han.

Han konstaterar att bolaget växer snabbare än säkerhetsmarknaderna i både USA och Europa,” liksom i många av de ibero-amerikanska länderna”.

Den organiska tillväxten i bolagets nordamerikanska del uppgick till 7 procent, att ställa mot väntade 4,4 procent. I Europa låg ökningen på 8 procent, mot analytikernas snittprognos på 6,3 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera