tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Scandi Standards vinst sjönk

Publicerad: 11 maj 2017, 05:44

Foto: istockphoto

Kycklingföretaget Scandi Standards resultat sjönk under det första kvartalet samtidigt som omsättningen steg. Resultatet tyngs av fågelinfluensan.


Nyhetsbyrån Direkt


Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 29,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 (42,4). Resultatet per aktie uppgick till 0:50 kronor (0:71).

Nettoomsättningen uppgick till 1.594 miljoner kronor (1.386).

Rörelseresultatet blev 58,1 miljoner kronor (67,2).

Justerat rörelseresultat minskade till 59,3 miljoner kronor (68,3), motsvarande en marginal på 3,7 (4,9) procent. Det justerade rörelseresultatet ökade i Norge men minskade i Sverige, Danmark och Finland.

Fågelinfluensan påverkade

Den negativa påverkan av fågelinfluensan i Scandi Standards första kvartal uppgick till 18 miljoner kronor.

Under det fjärde kvartalet förra året tyngdes resultatet med 40 miljoner kronor på grund av fågelinfluensan.

Bolaget har tidigare kommunicerat att den negativa effekten av fågelinfluensan på rörelseresultatet förväntades uppgå till 4-8 miljoner kronor per månad men att det skulle kunna påverkas mer under början av perioden.

”Även om Danmark nyligen förklarats fritt från fågelinfluensa och handelsrestriktionerna lyfts, bedömer vi att priserna även fortsatt kommer att påverkas negativt till dess handeln har normaliserats. Processen att förklara Sverige fritt från fågelinfluensa drabbades tyvärr nyligen av ett bakslag då ett nytt fall upptäcktes i en kommersiell flock utanför vår leveranskedja. Vi behåller därför tidigare kommunicerade förväntningar när det gäller påverkan av fågelinfluensan på rörelseresultatet”, skriver kycklingbolaget.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera