måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

SBB uppsatt på amerikansk ”oroslista”

Publicerad: 13 april 2022, 09:40

Foto: Patrik C. Österberg / TT

Den amerikanska analysfirman CFRA har satt upp SBB på sin oroslista (Biggest Concern-list) efter att ha gått igenom samhällsfastighetsbolagets årsredovisning. Det framgår av en analysuppdatering.

Ämnen i artikeln:

SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

Nyhetsbyrån Direkt


CFRA graderar oron för bolag på en femgradig skala där SBB hamnar på näst högsta nivån, signifikant oro.

”Vi har tidigare uttryckt oro för att försäljning till samriskbolag och andra enheter potentiellt kan göra fastighetsvärdena bättre än de hade varit utan sådana transaktioner”, skriver firman.

Ytterligare rapportering den senaste tiden stärker enligt CFRA oron för att affärer med samriskbolag står för en högre andel av försäljningen än vad som tidigare uppskattats.

Enligt årsredovisningen stod affärer med samriskbolag för omkring 80 procent av försäljningstransaktionerna. På samriskbolagsnivå fanns det två där ökningen i fordringar var lika med en hög procent av SBB:s fastighetsavyttringar till dessa enheter.

”Utöver det, om vi exkluderar rapporterade vinster på försäljningar till samriskbolag förefaller det ha varit en nettoförlust på fastighetsförsäljningar”, skriver CFRA.

Vidare spår CFRA att en nedgång i förskottshyror och en uppgång i vissa fordringar relativt hyresintäkter kan vara ett tecken på framtida efterfrågepress. CFRA noterar dock att vissa faktorer som förvärv kan påverka jämförelser.

Vidare kan transaktioner relaterade till förskolor i Norge stå inför ytterligare regulatorisk granskning, noterar CFRA.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera