fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

SBB slutför tillträde med Brookfield

Publicerad: 31 mars 2023, 09:55

Foto: Anders Wiklund/TT

SBB meddelar att bolaget på fredagen har slutfört det andra tillträdet med Brookfield och erhållit 2,1 miljarder kronor kontant. Försäljningslikviden kommer att användas till att minska SBB:s skuldsättning, enligt bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.


Nyhetsbyrån Direkt


Den 30 november 2022 kommunicerade SBB en ovillkorad försäljning om 49 procent av bolaget portfölj inom social infrastruktur för utbildning till kanadensiska Brookfield för 9,2 miljarder kronor, och med tilläggsköpeskillingar om upp till ytterligare 1,2 miljarder kronor.

SBB erhöll 6,6 miljarder i den första delen som genomfördes den 18 januari.

Värt att notera är att SBB, i sin rapport för det fjärde kvartalet skrev att ”resterande 2,6 miljarder kronor förväntas utbetalas innan första kvartalet 2023 är slut”.

Summan som SBB har erhållit är alltså 500 miljoner kronor lägre än vad man uppgav i rapporten, men ser ut att erhållas i den tredje delen av affären.

”Den resterande betalningen från Brookfield kommer att ske efter att SBB:s interna omstrukturering av fastigheter med ett värde om 1,7 miljarder kronor har slutförts”, heter det.

SBB förväntar sig att den interna omstruktureringen är klar innan sommaren.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera