onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Så går det för dagens börsdebutanter

Publicerad: 9 juni 2016, 07:12

Foto: istockphoto

Tre bolag började i dag premiärhandlas och för två av dem pekade kurvorna uppåt. Egentligen skulle ytterligare ett bolag listas på First North i dag men det stoppades i sista stund.

Ämnen i artikeln:

BonavaFirst NorthLauritz.comNasdaq OMX

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


I dag inleddes handeln med NCC:s avknoppade bostadsbolag Bonava. Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 116 kr. Då det handlar om en avknoppning där NCC:s aktieägare fått aktier i Bonava (1 NCC gav 1 Bonava) så fanns ingen teckningskurs. Men när NCC:s aktie häromdagen började handlas utan rätt till Bonava-aktier föll aktiekursen drygt 106 kr. Därmed kan man definitivt säga att Bonava öppnar starkt i premiären.

Brittiska The Marketing Group, som under samma tak samlar ett antal företag som sysslar med marknadsföring, skulle egentligen listas på First North i går. Men det strulade och först i dag inleddes handeln. För de som köpt aktier till noteringspriset på 1 euro blev det en bra affär. Några minuter efter öppning handlades aktien för 1,12 euro vilket motsvarar en uppgång på 12 procent.

Sämre gick det för Piezo Motor. Det uppsalabaserade företaget tillverkar mikromotorer baserade på piezoelektriska material. Teckningskursen låg på 12,50 kr och det var också vad aktien som mest handlades för under de första minuterna. Kursen föll sedan tillbaka till 11 kr.

I dag var det också meningen att auktionshuset Lauritz.com skulle börja handlas på First North. Men strax innan öppning stoppades premiären eftersom bolagets listningen är villkorad av att Lauritz.com kan få nödvändiga godkännanden från danska finansinspektionen och även kan uppfylla likviditetskrav för aktien.

Livetabell: Följ aktiernas utveckling här

{Stock component}

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera