onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Rekordresultat för Hexpol men aktien faller något

Publicerad: 18 juli 2018, 11:01

Foto: Johan Nilsson/TT

Polymertillverkaren Hexpol ökade såväl omsättning och rörelseresultat som rörelsemarginal under det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol.


Nyhetsbyrån Direkt


”Det andra kvartalet 2018 var ytterligare ett starkt kvartal – vårt bästa kvartal hittills för såväl försäljningen som rörelseresultatet. /…/ Försäljningen har påverkats positivt av att försäljningspriserna har varit högre då priserna på våra huvudsakliga råmaterial har ökat”, kommenterar vd Mikael Fryklund i delårsrapporten.

Försäljningen har varit stabil till fordonsrelaterade kunder och till bygg- och anläggningsindustrin, medan försäljningen till verkstads- och allmän industri förbättrats under kvartalet.

Hexpol redovisar ett rörelseresultat på 561 miljoner kronor (517) för det andra kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till 3.461 miljoner (3.230) och rörelsemarginalen var 16,2 procent (16).

Hexpols största affärsområde, Compounding, ökade försäljningen med 7 procent till 3.207 miljoner kronor, med rörelsemarginalen upp 0,2 procentenheter till 16,4 procent.

”Volymutvecklingen var positiv med något högre volymer i Nafta, stabila volymer i Europa, och högre volymer i Asien”, uppger bolaget.

Även det mindre affärsområdet Engineered Products visade en ökad försäljning, upp 10 procent till 254 miljoner kronor. Rörelsemarginalen steg till 13,8 procent från 13 procent i fjol.

Aktien handlades cirka 15 minuter efter rapportsläppet till 93:40 kronor, en nedgång med cirka 2 procent för dagen.

Graf: Hexpol kursutveckling 2018

Källa: Infront

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera