lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Ratos i miljardaffär

Publicerad: 16 juni 2022, 05:33

Foto: Henrik Montgomery /TT

Ratos har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av konsultbolaget Knightec och ingår därmed ett partnerskap med medgrundaren och vd:n Dimitris Gioulekas.


Nyhetsbyrån Direkt


Köpeskillingen på skuldfri basis (enterprise value) för 100 procent av bolaget uppgår till 1.625 miljoner kronor, motsvarande en multipel om 11,6 (EV/ebita), uppger Ratos.

Under de senaste tolv månaderna omsatte Knightec 941 miljoner kronor med en justerad ebita om 140 miljoner kronor. Knightec arbetar med avancerade projekt i gränslandet mellan teknik, design och digitalisering och har mer än 800 anställda över hela Sverige. Kunderna består av stora bolag som är ledande inom sektorer såsom fordon, läkemedel, medicinsk teknik, finans, telekom, media och säkerhet.

Förvärvet finansieras av Ratos egna medel och bankfinansiering. För Ratoskoncernen motsvarar förvärvet proforma drygt 4 procent ökad omsättning och 7 procent ökad justerad ebita för perioden de senaste tolv månaderna fram till och med maj 2022.

Skuldsättningen per april 2022 för Ratoskoncernen uppgick till 0,8x och ökar proforma till 1,4x ebitda.

Vd och nyckelanställda i Knightec återinvesterar i samband med transaktionen och deras innehav kommer uppgå till cirka 30 procent av aktierna i bolaget.

En pressträff hålls klockan 9.45 med anledning av förvärvet. Medverkande är Ratos vd Jonas Wiström och Dimitris Gioulekas, vd på Knightec.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera