lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Pareto: Sobis ägare bör hålla i sina aktier

Publicerad: 3 september 2021, 06:05

Foto: Janerik Henriksson /TT

Efter över tio år av uppköpsrykten finns ett konkret bud på Sobi. Men bolaget riskerar att säljas med en betydande rabatt mot dess långsiktiga värde, och ägarna bör hålla i sina aktier. Det skriver Pareto i en analysuppdatering.

Ämnen i artikeln:

Swedish Orphan Biovitrum AB

Nyhetsbyrån Direkt


Läs också:

Carnegie: Små utsikter till högre bud på Sobi

Torsdagens bud på 235 kronor per aktie innebär en premie på 22,5 procent från stängningsnoteringen den 1 september, men nivån är i linje med vad Sobi handlades till för ett år sedan. Pareto är förvånade över att bolagets största ägare Investor accepterar ett bud på denna nivå, vid en tidpunkt då bolaget operationellt går igenom en period av tunga investeringar.

I pressmeddelandet om budet framhåller budbolaget att omfattande investeringar krävs för Sobis geografiska expansion, produktlanseringar och breddande till nya terapeutiska områden. Detta är emellertid välkända fakta och med nuvarande starka kassaflöden för Sobi anser Pareto att sannolikheten för att lyckas med investeringarna är hög.

Riktkursen för Sobi till 306 kronor (195), vilket är i linje med Paretos diskonterade kassaflödesanalys. Pareto ser dessutom ytterligare uppsida till 400 kronor per aktie i ett något mer optimistiskt scenario. Rekommendationen är fortsatt köp.

Efter torsdagens besked att Advent och GIC lagt bud på Sobi värt 235 kronor per aktie steg Sobi närmare 26 procent till 6 kronor över budkursen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera