fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Pareto: Överraskande att SKF:s vd avgår

Publicerad: 17 november 2020, 09:09

Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Vd-bytet i kullagerföretaget SKF är överraskande, men kan eventuellt sättas samman med de nya finansiella mål till 2025 som SKF presenterade på kapitalmarknadsdagen i början av november. Det uppger Pareto Securities i en kommentar efter tisdagsmorgonens besked om vd-byte.

Ämnen i artikeln:

SKF

Nyhetsbyrån Direkt


”Vi är förvånade över detta steg från styrelsen (och Alrik Danielson), men kan se att de nya finansiella mål som nyligen presenterades för 2025 om att minska antalet fabriker med 30 procent från 100 till 70 med målet att sänka kostnaderna med 5 miljarder kronor är en ny utmaning och kan vara orsaken till ledarskapsförändringen”, resonerar analyshuset.

Pareto anser att det är betryggande att Alrik Danielson stannar kvar på posten tills dess att en efterträdare tillträder, men beskedet att styrelsen letar efter nytt ledarskap är ändå negativt på kort sikt, enligt analyshuset.

På sikt tror Pareto dock att Alrik Danielson har lagt grund för en framgångsrik implementering i riktning mot ett mer strömlinjeformat och effektivt SKF.

Kullagerföretagets styrelseordförande Hans Stråberg uppgav i pressmeddelandet att styrelsen tillsammans med Alrik Danielson har gjort bedömningen att det nu är rätt tid att identifiera en ny vd och koncernchef som kan fortsätta leverera på bolagets strategi.

SKF-aktien var ned 2,3 procent vid 9.30-tiden på tisdagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera