lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Pandemin slår mot Hexatronics försäljning

Publicerad: 13 oktober 2020, 06:54

Foto: Shutterstock

Hexatronic ger preliminära siffror för det tredje kvartalet som visar på 13 procent försäljningstillväxt och 25-33 procent tillväxt i ebita. Covid-19-pandemin har haft fortsatt negativ effekt, men mindre under tredje kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Hexatronic Scandinavia AB

Nyhetsbyrån Direkt


Hexatronics försäljning har påverkats negativt av covid-19 pandemin under tredje kvartalet och den negativa effekten bedöms till cirka 20-30 miljoner kr. Nettoomsättningen för tredje kvartalet uppgick preliminärt till cirka 535 miljoner kr och ebita förväntas uppgå till mellan 59 och 64 miljoner kr.

Orderstocken vid utgången av kvartalet var 6 procent högre, organiskt, än vid motsvarande tidpunkt föregående år.

”Vi såg i det tredje kvartalet en minskad negativ effekt av covid-19 på vår verksamhet. Det var framförallt i USA vi märkte en negativ effekt genom att kapaciteten hos installatörer minskade. I flera marknader är det fortsatt begränsningar av fysiska kundmöten vilket påverkar oss negativt i framförallt de marknader vi är i uppbyggnadsfas och har behov av att träffa nya kunder”, skriver bolaget.

Påverkan från covid-19 för det fjärde kvartalet är svårbedömd. Med ökande smitta i flera länder ser Hexatronic att restriktioner återinförs vilket kan komma att påverka bolagets försäljning negativt.

”I dagsläget bedömer vi dock att vi kommer ha ungefär samma påverkan på vår verksamhet och försäljning, avseende covid-19, som under det tredje kvartalet”, skriver Hexatronic.

Hexatronics finansiella ställning är fortsatt stark och planer har utarbetats för att begränsa påverkan på koncernen vid en eventuellt större nedgång i efterfrågan, kommenterar vd Henrik Larsson Lyon.

Hexatronic utvecklar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera