tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Otillåten handel i bolag

Publicerad: 12 juni 2014, 05:00

Webbhotell- och internetmarknadsföringsbolaget Oniva Online Groups ekonomichef polisutreds för otillåten aktiehandel och lämnar därför sin position inom bolaget.


Nyhetsbyrån Direkt


”Bolagets dagliga drift påverkas inte utav detta och vi har en interimslösning på plats för ekonomichefstjänsten”, kommenterar vd och koncernchef Urban Johansson i ett pressmeddelande.

Enligt Dagens Industri greps ekonomichefen i tisdags, parallellt med att Ekobrottsmyndigheten gjorde en razzia på bolagets huvudkontor. Senare samma dag höll bolaget ett extrainkallat styrelsemöte där det bland annat beslutades att personen i fråga tills vidare är fråntagen alla arbetsuppgifter.

Trots att detta hände i tisdags, lämnade bolaget ingen information inför börsöppningen på onsdagen och aktien handlades som vanligt.

”Det var först i går (onsdag) kväll, efter att DI hade konfronterat bolaget med uppgifterna, som företrädare för Oniva Online Group bekräftade och kommenterade EBM:s misstankar mot företagets finanschef”, skriver tidningen i torsdagens upplaga.

Styrelseordförande Peter Kopelman försvarar den uteblivna informationsgivningen med att det var först på onsdagskvällen som bolaget hade en tillräckligt klar bild över vad som hänt.

”För det första måste vi veta vad det här rör sig om. Vi visste ju ingenting alls till att börja med, och under dagen fick vi mer information och sedan fick vi också ha en diskussion med Ekobrottsmyndigheten”, säger Peter Kopelman till Dagens Industri.

Oniva Online Groups aktie, som handlas på First North, noterade en kraftig uppgång i slutet av förra året. Under våren har dock aktiekursen nästan halverats.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera