tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Oscar Properties pref B handelsstoppades

Publicerad: 13 oktober 2020, 09:24

Foto: istockphoto

Oscar Properties preferensaktie av serie B har handelsstoppats på Stockolmsbörsen. Avslut över 190 kr för preferensaktien makuleras av börsen och säljaren får tillbaka sina aktier.

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties Holding AB

Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av ett handelsmeddelande från Nasdaq.

Bolaget har på tisdagsmorgonen aviserat ett förvärv av fastigheter till ett värde om 1,4 miljarder kr.

Oscar Properties planerar att finansiera förvärvet med lån och eget kapital.

En del i den föreslagna och tillhörande finansiella omstruktureringen är att preferensaktierna som getts ut av bolaget omvandlas till stamaktier. Tanken är att bolaget ska köpa tillbaka preferensaktierna genom att betala med stamaktier.

”Styrelsen föreslår att varje preferensaktie och preferensaktie av serie B som anmäls i utbyteserbjudandet ska erhålla motsvarande värde i stamaktier. Värdet, tillika återköpspriset, per preferensaktie och preferensaktie av serie B är satt till 25 respektive 120 kronor”, skriver bolaget.

Preferensaktien av serie B handlades kring 205 kr vid tidpunkten för handelsstoppet, kring klockan 11.15. Dessförinnan hade aktien först handlats upp kraftigt till dagshögsta på 850 kr strax före klockan 10.30.

Noterbart är att antalet stamaktier som kan emitteras i utbyteserbjudandet är begränsat till 10 procent av totalt utestående antal stamaktier efter att utbyteserbjudandet och företrädesemissionen är genomförda.

De nyemitterade stamaktierna som används för betalning för att köpa tillbaka preferensaktier kommer inte att berättiga till teckningsrätter i den företrädesemission som bolaget planerar.

På tisdagseftermiddagen gick Oscar Properties ut med ett pressmeddelande med anledning av handelsstoppet:

”Oscar Properties kan bekräfta att bolaget inte har någon icke-offentliggjord information som kan förklara den senaste tidens kursuppgång i Bolagets preferensaktier av serie B”, skriver bolaget.

Avslut över 190 kr makuleras

Samtliga avslut som gjorts över kursen 190 kr under tisdagen i Oscar Properties preferensaktie av serie B har makulerats.

Det bekräftar Stockholmsbörsen Nasdaqs talesperson, David Augustsson, till Nyhetsbyrån Direkt.

Anledningen till att samtliga avslut över 190 kr har makulerats är att priset på aktieslaget spretade för mycket i förhållande till de andra Oscar Properties-instrumenten.

Det uppger Stockholmsbörsens övervakningschef för Norden, Jimmy Kvarnström.

Oscar Properties kan handlas genom tre olika instrument: stamaktien, preferensaktien samt preferensaktien av serie B.

”Anledningen till att vi valt att makulera affärerna är på grund av att prisskillnaden mellan dessa instrument var för stor”, säger Jimmy Kvarnström, och tillägger att preferensaktien av serie B steg betydligt mer än de två andra handelsinstrumenten.

Rent tekniskt innebär makuleringarna att samtliga avslut som gjorts över 190 kr per aktie ”inte genomförs”. Det innebär att handlaren får tillbaka sina pengar vid ett eventuellt köp, medan säljaren får tillbaka sina aktier – som sålts över 190 kr på tisdagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera