torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Ökad vinst för Skistar

Publicerad: 17 juni 2022, 06:02

Foto: Skistar

Skistar redovisar en högre vinst under det gångna kvartalet. Bolaget flaggar samtidigt för att det är ovanligt svårt att förutspå framtiden med tanke på att svenskarna nu drabbas av högre omkostnader.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 439 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 (39).

Nettoomsättningen uppgick till 1.536 miljoner kronor (1.023).

Resultatet före skatt blev 561 miljoner kronor (112).

Rörelseresultatet uppgick till 547 miljoner kronor (126).

Svårt förutspå framtiden

Skistar har ett bokningsläge för vintersäsongen 2022/2023 som ligger 20 procent över samma period inför säsongen 2019/2020, den senaste jämförelsevis normala säsongen före pandemin.

Det framgår av delårsrapporten för bolagets tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 för perioden mars till maj.

”Givet ett osäkert världsläge och påverkan även på våra målgruppers hushållskassor framöver kan det vara svårt och komplext att förutspå framtiden. Det gör att även bokningsläget inför vintersäsongen 2022/23 är svårare att förhålla sig till”, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand i vd-ordet av rapporten.

Jämfört med fjolårssäsongen, då samhället präglades av reserestriktioner och begränsningar kopplat till covid-19 ser Skistar ett försämrat bokningsläge med -8 procent.

Skistar konstaterar att det förväntas fler räntehöjningar samt ökade el- och drivmedelspriser, samtidigt som trenden med att semestra på hemmaplan håller i sig på alla marknader i Skandinavien.

För säsongen 2022/2023 ser Skistar en negativ kalendereffekt under jul/nyår. Som en följd av det samt vad bolaget beskriver ”som en följd av världsläget” är efterfrågan mer avvaktande under dessa lovveckor inför kommande vintersäsong.

För bolagets sommarsäsong, som är en satsning som Skistar bedriver under konceptet Sports & Adventures, ser Skistar ett bokningsläge inför sommaren som är upp 9 procent mätt i antalet objektsnätter förmedlade via bolaget jämfört med samma period föregående år.

I tillägg till den kommunicerade investeringsbudgeten, på 555 miljoner kronor under nästa verksamhetsår, så kommer Skistar att ytterligare utöka investeringarna för nästa verksamhetsår med 67 miljoner kronor, avseende främst nya sommaraktiviteter på bolagets destinationer.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera