söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Nytt skatteförslag i USA slår mot Swedish Matchs nikotinfria snus

Publicerad: 8 november 2021, 09:53

Den senaste versionen av det förslag till skattehöjningar inom tobaksområdet i USA, och som är en del av finansieringen av Demokraternas budgetpaket, kan komma att slå hårt mot tobaksfria nikotinprodukter. Det rapporterade Fox Business i fredags.


Nyhetsbyrån Direkt


Nyhetsbyrån Direkt rapporterade redan i början av oktober om ett skatteförslag i USA som om det blev verklighet riskerade att leda till kraftigt höjd skatt på bland annat Swedish Match nikotinfria tobaksprodukt Zyn.

”Den senaste versionen av Demokraternas budgetförslag kommer att lämna tobaksskatten oförändrad medan e-cigaretter, vape-produkter och tobaksfria nikotinportioner kommer att beläggas med kraftiga skatter”, skriver Fox Business.

Enligt Fox Business är Demokraternas förslag tänkt att få skatten på tobaksfria nikotinprodukter att hamna i linje med den skatt som i dag tas ut på vanliga tobaksprodukter, något som stött på motstånd i de egna leden.

”En nikotinskatt framstår för mig som fullständigt ologisk”, uppgav den demokratiska senatorn Joe Manchin i en intervju med Fox News i förra veckan. Fox Business betecknar Joe Manchins stöd för förslaget som avgörande för att det ska gå igenom i den amerikanska senaten.

Swedish Match aktie inledde måndagen med att backa drygt 3 procent men noterades efter en timmes handel 1,2 procent ned.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera