torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Nya problem för Northland Resources

Publicerad: 4 februari 2014, 10:48

Foto: Pressbild

Gruvbolaget Northland Resources meddelade på tisdagen likviditetssituationen är ansträngd på grund av att produktionen drabbats av ett antal problem. Aktien faller kraftigt på Oslobörsen.


Nyhetsbyrån Direkt


Bland annat noterar bolaget att det har tagit längre tid än väntat att nå utlovad kapacitet.

Northland har också drabbats av motorhaverier i malmkvarnarna, vilket lett till lägre produktion under reparationsperioden.

Vidare framgår att lagren överskrider målnivåerna, vilket bidrar till att mer arbetande kapital binds upp, samt att störningar uppstått i logistikkedjan på grund av sträng kyla i norra Sverige.

” På grund av dessa utvecklingar blir bolagets likviditetssituation allt mer pressad. Eftersom ytterligare likviditet sannolikt kommer behövas tidigare än förväntat kommer bolaget sträva efter att accelerera arbetet med att säkra ytterligare finansiering”, skriver Northland.

Enligt tidigare uppgifter skulle ett finansieringsförslag presenteras senast i maj 2014. Bolaget avser nu att presentera ett förslag redan i mars.

” Det bör noteras att den eftersökta summan på 150 miljoner dollar förblir tillräcklig för att nå målet för finansiella buffertar, även efter att ovanstående störningar tagits med i beräkningarna”, skriver Northland.

Strax före lunch hade aktien fallit nästan 20 procent på Oslobörsen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera