torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Nya finansiella mål för Boozt

Publicerad: 28 mars 2023, 06:14

Foto: Magnus Gustavsson /PA

Boozt presenterar nya långsiktiga mål i samband med kapitalmarknadsdagen som hålls i dag, tisdag. Bolaget har också uppdaterat sin kapitalallokeringspolicy "för att återspegla verksamhetens mognadsgrad". Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

KapitalmarknadsdagBoozt AB

Nyhetsbyrån Direkt


Boozts långsiktiga ambitioner är att ha en justerad rörelsemarginal överstigande 10 procent samt en marknadsandel om cirka 10 procent av marknaden för mode- och livsstil i Norden.

För helåret 2022 hade Boozt en justerad rörelsemarginal på 4,2 procent, ned från 5,9 procent 2021.

”Sedan 2017 har Boozt framgångsrikt genererat en betydligt högre nettoomsättningstillväxt än den nordiska marknaden. Marknaden i Norden är fortsatt attraktiv och företaget förväntas med positionen som det ledande nordiska varuhuset fortsätta ta marknadsandelar”, heter det.

Vad gäller kapitalallokeringsprinciper är dessa att återinvestera i långsiktigt aktieägarvärde genom lönsam organisk tillväxt samt att återbetala överskottskapital till aktieägare, står det.

”Bolagets ambition är att återbetala kapital om 800 miljoner kronor från dubbelnoteringen på Nasdaq Köpenhamn under de kommande tre åren, förutsatt att marknaden är stabil eller utvecklas positivt”, skriver Boozt.

Kapaciteten i koncernens hanteringscenter förväntas vara tillräcklig för att hantera en nettoomsättning om 10-11 miljarder kronor vilket innebär att bolaget endast förväntar mindre investeringar om cirka 150-200 miljoner årligen under kommande år.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera