måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Northland ska stämmas

Publicerad: 9 december 2013, 12:09

Foto: Pressbild

En grupp svenska småsparare går nu samman för att driva en juridisk process mot Northland Resources. Spararna anser att bolaget gett vilseledande information och visat grov oaktsamhet.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Tusentals svenska småsparare har investerat i det skandalomsusade Northland Resources. Bolaget var i våras mycket nära konkurs men räddades i sista stund av ett konsortium bestående av bland annat Folksam.

Men spararna har fått betala dyrt i och med att aktiekursen sjunkit som en sten och värdet i det närmaste utraderats. Att en investering kan slå fel är en sak. Men bolaget anklagas för att ha gett vilseledande information och visat grov aktsamhet.

Därför har nu en grupp svenska sparare gått samman för att driva en rättsprocess mot bolaget. Gruppen som består av ett 20-tal sparare leds av Georg Knutsson som hoppas att fler kan tänka sig gå samman och processa mot bolaget.

– Ju fler vi är desto större trovärdighet. Kostnaderna för en stämning är också liten, kanske några hundra tusen kronor, jämfört med de miljarder som småägarna förlorat. Det måste finnas en rättvisa i den här historien, säger Georg Knutsson till Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, på hans blogg.

Not: Sparare kan anmäla intresse för att delta i processen genom att maila await@live.se.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera