måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Negativ tillväxt för Truecaller

Publicerad: 11 maj 2023, 05:44

Foto: Shutterstock

Truecaller, en plattform för att verifiera kontakter och blockera oönskade samtal och meddelanden, redovisar ett justerat ebitda-resultat på 150 miljoner kronor (181) för det första kvartalet 2023.

Ämnen i artikeln:

Truecaller

Nyhetsbyrån Direkt


Den justerade ebitda-marginalen uppgick till 38,8 procent (45,5).

Rörelseresultatet, ebit, blev 140 miljoner kronor (176).

Nettoomsättningen uppgick till 387 miljoner kronor (398). Försäljningstillväxten var -3 procent.

Konsensus från Pinpoint Estimates*, med 24 bidragsgivare, låg på ett ebit-resultat på 143 miljoner kronor och en omsättning på 440 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt var 109 miljoner kronor (134).

Sett tillväxtförbättring i slutet av kvartalet

Truecallers tillväxt var något svagare i början av året men ökade mot slutet av det första kvartalet.

Det skriver Truecallers vd Alan Mamedi i rapporten för det första kvartalet.

”Den starkare tillväxten har fortsatt in i det andra kvartalet och under april nådde vi en ny milstolpe när vi passerade 350 miljoner månatliga användare”, skriver han.

Under det första kvartalet sjönk Truecallers nettoomsättning med 3 procent.

Truecaller står fast vid sin bedömning, som bolaget flaggade för i bokslutsrapporten, om att den rådande makroekonomiska osäkerheten väntas ge en generellt svagare annonsmarknad under första halvåret 2023.

”Den försämring av efterfrågan vi såg under andra halvan av det fjärde kvartalet 2022 kvarstod under första kvartalet även om vi sett tendenser till förbättringar mot slutet av första kvartalet. Andra kvartalet har också inletts mer positivt med enskilda dagar som nått nya rekordnivåer för annonsintäkter, kopplat till efterfrågan i samband med den indiska cricketsäsongen (IPL)”, skriver Alan Mamedi.

Bedömningen som görs av större marknadsaktörer och partners som Truecaller löpande är i dialog med är att det andra halvåret generellt förväntas att bli något bättre än det första halvåret, men konjunkturläget och dess påverkan på annonsmarknaden är fortsatt svårbedömt, enligt Truecaller-vd:n.

* Pinpoint är en öppen plattform där alla typer av investerare kan bidra med sina egna estimat som sedan sammanställs till ett konsensus. Bidragsgivare kan välja att vara anonyma.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera