torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Nedskrivningar ger minussiffror för Viking

Publicerad: 30 augusti 2016, 06:59

Foto: Viking Supply Ships

Rederiet Viking Supply Ships redovisar en rejäl förlust för det andra kvartalet. Samtidigt sjönk omsättningen kraftigt.


Nyhetsbyrån Direkt


Viking Supply Ships redovisar ett resultat efter skatt på -128 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (36). Resultatet per aktie uppgick till -0:70 kronor (0:20).

Det negativa resultatet för koncernen berodde huvudsakligen på nedskrivningar av PSV-fartygen, skriver Viking Supply Ships i delårsrapporten. På grund av den svaga marknadssituationen gjorde Viking Supply Ships under kvartalet nedskrivningar på PSV-fartygen om totalt 145 miljoner kronor. Resultatet påverkades också positivt av orealiserade valutakursvinster om 37 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 298 miljoner kronor (553).

Resultatet före skatt blev -126 miljoner kronor (36).

Spotmarknaden har förbättrats de senaste två månaderna, men trots dessa tecken till återhämtning i oljemarknaden under 2016, förväntas aktivitetsnivån inom olje- och gasindustrin offshore ändå förbli svag till och med 2017, skriver vd Christian W Berg, som efter en kort tillfällig tjänstledighet är tillbaka i tjänst.

Även om aktivitetsnivån successivt ökar är bedömningen att det kommer ta tid innan marknaden har absorberat tillgängligt tonnage och marknadssituationen för OSV tonnage blivit väsentligt förbättrad, påpekar vd:n.

Viking Supply Ships meddelade på måndagskvällen att, under förutsättning att den överenskommelse som har ingåtts med den kommitté som företräder majoriteten av innehavarna till utestående obligationer blir godkänd på ett möte med obligationsinnehavarna, fullbordas den finansiella omstruktureringen av Viking Supply Ships.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera