söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Något lägre vinst för Balco

Publicerad: 18 november 2021, 06:50

Foto: Balco

Balco redovisar en vinst som var några miljoner lägre än samma period i fjol. Men balkongbolagets orderingång ökade rejält och även kommande kvartal ser bra ut, menar bolaget.

Ämnen i artikeln:

Balco

Nyhetsbyrån Direkt


Balco redovisar ett resultat efter skatt på 18 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (21). Resultatet per aktie uppgick till 0:81 kronor (0:94).

Rörelseresultatet blev 24 miljoner kronor (29) och rörelsemarginalen var 9,8 procent (11,2).

Nettoomsättningen uppgick till 243 miljoner kronor (259). Förvärvad tillväxt var 11 procent, medan den organiska tillväxten var negativ med 17 procent under kvartalet.

Orderingången uppgick till 306 miljoner kronor (142).

Balco förväntar sig en stark orderingång kommande kvartal och ett stort intresse för bolagets produkter. Det skriver vd Kenneth Lundahl i niomånadersrapporten.

”Orderingången ser ut att bli mycket bra även i fjärde kvartalet och början av nästa år”, uppger Balco-chefen.

Företaget beskriver sig ha en stark finansiell ställning och har förlängt sitt bankavtal med utökad kredit vilket ger bolaget bättre möjligheter och villkor för förvärv, heter det.

Balcos orderingång mer än fördubblades i tredje kvartalet jämfört med föregående år och var dessutom mer än femtio procent högre än tredje kvartalets orderingång 2019, framhåller Balco-chefen.

”Vi ser ett tydligt resultat av i vår orderingång av de lättade Covid-19-restriktionerna som ger bostadsrättsföreningar möjlighet att hålla stämmor och fatta beslut om bland annat investeringar i balkongrenoveringar. Att det finns ett uppdämt behov för balkongrenovering och intresse för att få en ny balkong är uppenbart”, konstaterar Kenneth Lundahl.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera