lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Något bättre resultat än väntat för Tele2

Publicerad: 24 april 2019, 05:14

Foto: Jonas Ekströmer

Tele2 rapporterar ett resultat som var bättre än vad analytikerna förväntat sig. Samtidigt upprepar teleoperatören helårsmålet och konstaterar att man är på god väg att nå guidningen för helåret.


Nyhetsbyrån Direkt


Tele2:s justerade rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 2.340 miljoner kronor för det första kvartalet 2019.

Genomsnittet av tre analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt, visar på ett justerat ebitda-resultat på 2.256 miljoner kronor för kvartalet.

Ebitda-marginalen på justerad bas blev 32,4 procent, mot snittestimatet på 30,8 procent.

Försäljningen uppgick till 7.217 miljoner kronor för perioden, att jämföra med Infront Datas snittestimat på 7.324 miljoner kronor.

På god väg mot helårsmål

Tele2 upprepar sina prognoser för helåret 2019.

”Vi är på god väg att nå vår guidning för helåret med oförändrade tjänsteintäkter från slutkund och stark underliggande ebitda-tillväxt exklusive IFRS 16. Detta är främst till följd av den pågående integrationsprocessen och omstruktureringen av kostnaderna”, skriver bolaget.

Det justerade ebitda-resultatet väntas visa en medelhög ensiffrig tillväxt under 2019, jämfört med 2018, exklusive efter effekter från införandet av redovisningsstandarden IFRS16.

Snittestimatet av fyra analytikers prognoser, som Infront Data samlat in, låg inför rapporten på ett ebitda-resultat på 9,4 miljarder kronor för 2019. För 2018 uppgick ebitda, proforma inklusive Com Hem, till 9,0 miljarder kronor.

Tele2 upprepar alltså också bedömningen om att tjänsteintäkterna från slutkund blir i stort sett oförändrade 2019 jämfört med 2018 eftersom tillväxtdrivande initiativ successivt rullas ut och beräknas ha effekt kommande år, heter det i rapporten.

Prognosen vad gäller investeringarna, capex, uppgår liksom tidigare till 2,9-3,2 miljarder kronor under 2019.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera