lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Morningstar: Europas tio bästa aktier just nu

Publicerad: 25 maj 2023, 04:00

Foto: Getty Images

Morningstars analytiker har tagit fram en portfölj med vad man anser vara de tio bästa aktierna på Europas börser framåt. I värstingen ser analysbolaget en uppsida på över 400 procent.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Stigande inflation och räntor har orsakat hög volatilitet på världens börser det senaste året. Osäkerheten på marknaden väntas bestå, bland annat kopplat till den ekonomiska tillväxten efter centralbankernas kraftiga räntehöjningar.

Bakom den summeringen av marknadsläget står Morningstars analytiker Valerio Baselli. Med utgångspunkt i de oroliga marknaderna har Baselli och hans kollegor tagit fram en lista med de tio bästa aktierna på den europeiska marknaden framåt.

Gemensamt för bolagen är deras starka position på respektive marknad, låga värderingar kassaflöden och effektiva kapitalallokering, skriver Valerio Baselli i analysen.

Gemensamt för bolagen är deras starka position på respektive marknad, höga kvalitetsfaktor, goda kapitalallokering och låga värdering, skriver Valerio Baselli i analysen.

Det mest undervärderade bolaget i portföljen, baserat på Morningstars uppskattning av det rimliga värdet på aktien, som kan liknas vid en riktkurs, är nederländska matleveransjätten Just Eat Takeaway.

Ett värde på 1 innebär att aktien handlas i nivå med analysbolagets riktkurs. När kommer till Just Eat uppgår motsvarande kvot till 0,21

Morningstar rikturs på 81 euro för aktien innebär en uppsida på drygt 420 procent från dagens kursnivåer.

Tabell: Morningstars lista över de tio bästa aktierna på den europeiska aktiemarknaden just nu. Rimligt värde avser Morningstars riktkurs. Fem stjärnor motsvarar högsta betyg. Källa: Morningstar

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera