torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Marknaden applåderar underhållningsjättens vd-byte

Publicerad: 24 november 2022, 09:00

Foto: Shutterstock

Det finns ett storbolag man bara måste äga just nu och det är underhållningsjätten Disney, uppger chefsstrategen Rob Luna på Survest för CNBC. Han välkomnar Bob Igers återkomst till vd-stolen och kallar honom en stor "visionär".


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Disney har haft ett jobbigt 2022 på börsen, inför starten på veckans handel hade aktien rasat drygt 40 procent. Men på måndagen studsade aktien upp hela 9 procent och handlas nu kring nivåerna före rapportraset tidigare under november.

Uppgången utlöstes av ett vd-byte. Under helgen kom Disney med det överraskande beskedet att vd:n Bob Chapek fått sparken och ersätts av företrädaren Bob Iger, som lämnade bolaget för bara elva månader sedan.

Investeringsrådgivaren Survests chefsstrateg Rob Luna ger beslutet tummen upp. Bob Iger är ”förmodligen den bästa vd:n under de senaste två decennierna”, sa chefsstrategen till CNBC på onsdagen och kallade honom en stor ”visionär”.

–Det enda large cap [bolaget] du måste vara i just nu är Disney, fortsatte Rob Luna.

Med den nygamla vd:n vid rodret förväntar han sig att Disney-aktien kommer vara tillbaka på rätt köl ”väldigt snart”.

Rob Luna är inte ensam om att ha en hausseartad syn på bolaget efter vd-skiftet. Bland annat skruvade analyshuset Moffettnathanson’s upp sin rekommendation för aktien med två steg till ”outperform” och höjde riktkursen till 120 dollar. Det motsvarar en uppsida på strax över 20 procent jämfört med Disneys stängningskurs på onsdagen.

Disney har under året plågats av stigande kostnader kopplat till strömningstjänsten Disney+ och resultatet för det gångna kvartalet levde inte upp till marknadens förväntningar. Utöver verksamheten inom film- och tv-produktion driver bolaget nöjesparker runt om i världen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera