lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Månadens största aktieraketer

Publicerad: 1 oktober 2015, 08:08

Foto: Istockphoto

En handfull svenska bolag sticker ut med kraftiga kursuppgångar under den turbulenta börsmånaden september. Här är aktierna du skulle haft i portföljen.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Fingeravtrycksbolaget Fingerprint Cards har varit den största fullträffen med en uppgång på 40 procent på en månad. Det adderar till den sanslösa kursutvecklingen hittills i år som nu summeras till 789 procent.

Aktiekursen har drivits på av en strid ström av nyheter. Bolaget meddelade nyligen att dess touchsensor ingår i Googles två nya smarta Nexustelefoner, Fingerprints vd Jörgen Lantto har gått ut och sagt att marknaden för fingeravtryckssensorer kommer att växa kraftigt under första kvartalet, och Börspodden har rekommenderat ”spekulativt köp” av aktien för att nämna några.

3D-skrivarbolaget Arcam tillhör också månadens största vinnare med en uppgång på 24 procent. Aktiekursen fick fart under mitten av månaden, utan att bolaget släppt några marknadspåverkande nyheter. Även bolagets vd Magnus René tyckte att uppgången var mystisk.

”Jag vet inte vad det beror på. Vi hade en investerarträff i tisdags med ett nittiotal privatpersoner i Aktiespararna regi. I dag har vi ett kundseminarium i England där några av våra stora kunder berättar vad de gör, men det är alltså inget investerarmöte”, sade han till Nyhetsbyrån Direkt.

Senare släppte analysfirman Gartner en prognos om att marknaden för 3D-skrivare kommer att fördubblas varje år fram till 2019, och beställningar från Kina och USA kan också nämnas bland kursdrivande nyheter.

Sensys Gatso Group, som levererar trafiksäkerhetslösningar, har också rusat 24 procent, med stöd av en order från Frankrike som avser hastighetsövervakningssystem och en köprekommendation från tidningen Affärsvärlden.

I toppen märks även spelutvecklaren Net Entertainment, fastighetsbolaget Victoria Park och läkemedelsbolaget Karo Bio som ökat med cirka 20 procent.

Tabell: Här är bolagen som rusat mest

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera