torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Logistikaktien ny sektorfavorit hos storbanken

Publicerad: 21 mars 2023, 12:00

Foto: Catena

Handelsbanken har en ny favorit i fastighetssektorn på Stockholmsbörsen. Platzer lämnar plats åt logistikinriktade Catena.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Handelsbankens så kallade ”Fokuslistan” innehåller bankens nio sektorfavoriter på Stockholmsbörsen. I tisdagens portföljuppdatering gör storbanken en ändring i fastighetssektorn.

Göteborgsbaserade Platzer, som är verksamma inom kontor, industri och logistiksegmentet på fastighetsmarknaden, får lämna portföljen. Bolaget ersätts av logistikinriktade Catena.

”Catena har starka positioner inom industri- och logistikfastigheter, vilket är attraktiva segment i fastighetssektorn, samt starka finanser. Efterfrågan på logistikfastigheter är fortsatt solid, vilket var tydligt under det senaste kvartalet då uthyrningsgraden ökade till 97,2 procent”, motiverar Handelsbanken beslutet.

”Därtill är ledningen optimistisk avseende att flera nya projektstarter ska kunna ske under 2023, och man är i flera diskussioner med hyresgäster”, tillägger banken i portföljuppdateringen.

Handelsbanken sänkte nyligen sin långsiktiga rekommendation för Platzer till ”Market perform”, det vill säga att man räknar med att aktien utvecklas i linje med den bredare marknaden.

Samtidigt kvarstår bankens kortsiktiga rekommendation köp, vilken avser en tidshorisont på tre månader.

”Även Platzer har stabila finanser, men vi ser större uppsida i Catena för tillfället”, skriver Handelsbanken.

Sedan årsskiftet har Platzer backat nära 4 procent medan Catena är upp närmare 1 procent.

Övriga aktier som ingår i bankens så kallade ”Fokuslistan” är Duni, Elekta, Embracer, Inwido, Kone, Millicom, SSAB och Swedbank.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera