torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Lista: Största resultatskrällarna under rapportperioden

Publicerad: 7 augusti 2023, 12:05

Foto: Shutterstock

Majoriteten av de svensknoterade bolagen har presterat bättre resultat än väntat under rapportperioden. Det visar Nyhetsbyrån Finwires sammanställning av 63 delårsrapporter.

Ämnen i artikeln:

SaabLindabDelårsrapport

PA/

Privata Affärer / Nyhetsbyrån Finwire


Utfallen har jämförts med analytikerkonsensus från Bloomberg, Factset eller konsensus framtagna av bolagen själva.

Omsättningen har varit bättre än väntat hos 22 bolag, som väntat hos 25 bolag och sämre än väntat hos 16 bolag. Det motsvarar 35, 40 respektive 25 procent.

På resultatraden justerat rörelseresultat (eller, i de fall där utfallet för justerat inte är jämförbart med förväntningarna, annat relevant mått) har 36 bolag varit bättre, 11 i linje och 16 sämre. Det motsvarar 57, 17 respektive 25 procent.

Allra störst positiv resultatöverraskning stor Saab för med ett nettoresultat som var 27,5 procent bättre än väntat. På andra plats hittar vi Lindab som slog resultatförväntningarna med 25,7 procent.

Utfallet för resultat är som följer nedan. För att räknas som i linje med förväntan måste utfallet ligga inom +/- 2 procent från prognosen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Datawrapper är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera