måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Kraftig resultatökning Mekonomens nya mål

Publicerad: 25 februari 2021, 07:39

Bilhandelskedjan Mekonomen lägger fram vad bolaget kallar en "uppdaterad strategi" med målet att öka omsättningen till 15 miljarder kr senast 2025. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget ska också nå 1,5 miljarder kr i justerat rörelseresultat (ebit).

Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Nyhetsbyrån Direkt


De nya målen kan ställas mot att bolaget under 2020 omsatte drygt 11,5 miljarder kr och redovisade ett justerat rörelseresultat om 937 miljoner kr.

”Målsättningen är baserad på bolagets långsiktiga finansiella mål om 5 procent genomsnittlig årlig tillväxt och 10 procent i justerad ebit”, skriver bolaget som ska anordna kapitalmarknadsdag på torsdagen.

Bolagets vd Pehr Oscarson skriver att bolaget ser tre vägar för att skapa aktieägarvärde framöver: tillväxt genom förvärv, investeringar i bolagets befintliga verksamheter och utdelning till aktieägarna.

”Det ena utesluter inte det andra utan en kombination är mer sannolikt. Vi har omfattande expertis i hur vi skapar synergier och lönsamhet genom tidigare större förvärv och är öppna för sådan process om och när vi hittar rätt bolag”, skriver bolagets vd i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera