tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Kindred rapporterar i linje med preliminära siffror

Publicerad: 27 oktober 2022, 05:41

Foto: Shutterstock

Speloperatören Kindred redovisar ett resultat för tredje kvartalet i linje med preliminära siffror.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Speloperatören Kindreds underliggande ebitda-resultat uppgick till 40,3 miljoner pund (84,8) under det tredje kvartalet 2022. Kvartalets intäkter blev 278 miljoner pund (298).

I september uppgav Kindred att det räknade med ett underliggande ebitda tredje kvartalet inom intervallet 37-42 miljoner pund och intäkter på 270-280 miljoner pund.

Analytikernas snittestimat, som Infront samlat in efter Kindreds prognos i september, låg på ett underliggande ebitda på 39,6 miljoner pund och intäkter på 275 miljoner pund.

Spelöverskottet minskade med 9 procent till 272 miljoner pund. Väntat var ett spelöverskott på 270 miljoner pund, enligt Infront.

Kindreds genomsnittliga dagliga spelöverskott i inledningen av det fjärde kvartalet, fram till och med den 23 oktober, var 27 procent högre jämfört med det dagliga genomsnittet för hela det fjärde kvartalet 2021. Det framgår av delårsrapporten.

Vid oförändrade valutakurser var snittintäkterna 25 procent högre.

Exklusive Nederländerna var koncernens genomsnittliga dagliga spelöverskott under samma period 6 procent högre.

Kindred räknar med att uppnå en marknadsandel på 15 procent i Nederländerna i det fjärde kvartalet, baserat på utvecklingen under det tredje kvartalet. Det skriver Kindreds vd Henrik Tjärnström i rapporten för det tredje kvartalet.

”I början av tredje kvartalet kunde vi äntligen välkomna nederländska medborgare till vår webbplats Unibet.nl, efter en period på nio månader då vi inte kunnat ta emot spel från Nederländerna. Tack vare vår starka varumärkeskännedom, vårt unika produkterbjudande och ett utmärkt team har vi fått en flygande start”, skriver Henrik Tjärnström.

Sedan lanseringen i Nederländerna den 4 juli och fram till slutet av tredje kvartalet har antalet aktiva kunder på den nederländska marknaden ökat till 137 tusen, uppger Kindred.

Kindred upprepar att bolaget gradvis kommer att absorbera den marginalpress som uppstått i och med den nederländska omregleringen.

”Jag är övertygad om att vi nu är förbi det värsta i fråga om underliggande ebitda-marginal, och tredje kvartalet visar redan betydande förbättringar jämfört med de föregående kvartalen. Det är ett steg i rätt riktning mot vårt mål om en underliggande ebitda-marginal på 21 till 22 procent år 2025”, skriver Kindreds vd Henrik Tjärnström i delårsrapporten.

I det tredje kvartalet var den underliggande ebitda-marginalen 15 procent. Förbättringen från andra kvartalet 2022 får stöd av den fortsatt stabila utvecklingen för Relax Gaming, med en intäktstillväxt jämfört med föregående kvartal på 19 procent före eliminering av Kindreds intäkter, uppger bolaget.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera