lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Kinas börser åt olika håll

Publicerad: 9 april 2015, 05:53

Foto: Istockphoto

Aktieindexen i Kina utvecklades åt olika håll på torsdagen, volymerna var höga. Börsen i Hongkong steg 3,3 procent och gick mot sin sjätte uppgångsdag i följd medan Shanghai Composite-index backade 1,2 procent på vinsthemtagningar.


Nyhetsbyrån Direkt


Den relativt nya handelslänken mellan börserna i Hongkong och Shanghai har gett rejält ökade volymer och kapital från fastlandet flyter in i Hongkong för att jämna ut värderingsskillnaden mellan de olika aktieslagen.

”Det var helt galet i går och i dag har jag ännu mer att göra. Rallyt drivs av att det kommer kapital från fastlandet för att jämna ut värderingsskillnaden mellan A- och H aktier”, sade Yen Chiu, handlare vid Shenwan Hongyan i Hongkong, till Bloomberg News.

De höga volymerna skickade upp Hongkong Exchange 9 procent, på onsdagen steg börsoperatören 11 procent. Andra aktier som gick starkt var tungviktaren Tencent Holding och mäklarfirmor.

Lenovo Group, en av de största datortillverkarna, rusade 11 procent till den högsta nivån sedan år 2000.

Även i Japan syntes plusnoteringar, en stängning på plus i USA föregående handelsdag bidrog till köpintresset. Nikkei-index klättrade 0,7 procent och Topix avancerade 0,3 procent.

Bland aktierna var det visst köptryck i Nissan Motor som steg 3 procent efter en köprekommendation och Japan Tobacco, med stor export till Ryssland, ökade lika mycket efter att rubeln noterat årshögsta mot dollarn.

Fujitec klättrade 2 procent sedan rulltrappstillverkaren uppgett att den ska återköpa upp till 8 procent av sin aktiestock.

Marknadstemperatur klockan 07:30

==============================================================

kl 7:30

MSCI Asia Apex 50 +2,0%

Nikkei 225 +0,7%

Hongkong Hang Seng +3,3%

Kinas Shanghai Comp -1,2%

Kinas Shenzhen Comp -1,8%

Taiwan Taiex -0,1%

Sydkorea Kospi -0,2%

Indien BSE Sensex 30 +0,0%

Singapore Straits -0,1%

Australia S&P/ASX200 -0,4%

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera