torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Intervacc rusar efter vaccinklargörande

Publicerad: 17 december 2021, 08:07

Foto: iStockphoto

Intervacc har publicerat ett klargörande om att vaccinet Strangvac är centralt godkänt av EMA för försäljning i hela EU och att försäljningsstart sker under första kvartalet 2022. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande med anledning av den stora och volatila handeln i bolagets aktie som grundats på spekulationer i sociala medier. Aktien stiger runt 30 procent i den inledande handeln.

Ämnen i artikeln:

Intervacc

Nyhetsbyrån Direkt


På onsdagen handelsstoppades Intervacc på Stockholmsbörsen sedan en skrivelse från Läkemedelsverket börjat spridas på nätet och fått aktien att falla drygt 36 procent.

Intervacc klargör nu att Strangvac är centralt godkänt för försäljning i hela EU, inklusive Sverige, för vaccinering mot den smittsamma bakteriesjukdomen kvarka. Strangvac godkändes enhälligt av samtliga medlemsländer efter en omfattande utvärderingsprocess på 15 månader.

”Det innebär att vaccinet är säkert, har en väldokumenterad skyddseffekt och en godkänd tillverkningsprocess. Vi är stolta att vi är ett av få läkemedelsbolag som lyckats få ett veterinärvaccin godkänt genom EMA:s centrala godkännandeprocess, och av Veterinary Medicines Directorate (VMD) för Storbritannien”, skriver bolaget.

Enligt Intervacc bygger godkännandet på ”robusta” studier som visar att redan två doser av Strangvac ger betydande skyddsnivåer vilket utgör grunden för godkännandet av EMA och VMD.

”Vi känner av ett stort intresse för Strangvac hos både veterinärer och hästägare och vi är övertygade om att Strangvac kommer att få en bred användning baserat på viljan att vaccinera hästar mot en så förödande och smittsam sjukdom”, skriver bolaget.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera