torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Insiders på köpräd

Publicerad: 16 juni 2014, 13:06

Foto: Istockphoto

Börsens insynspersoner ligger inte på latsida även om det är sommar. Här är bolagen som sålts och köpts i början av juni.


JP

Joakim Petersson


Under senaste veckan registrerades ovanligt många transaktioner, enligt Investtechs rapport. Hela 83 stycket att jämföra med månadsgenomsnittet för det senaste året på 158. Andelen köp är hög, 66 procent jämfört med snittet på 62 procent.

Hela fjorton insiders i Sandvik, däribland vd Olof Faxander, köpte aktier den 9 juni. Faxander stod för det största köpet med 11 700 aktier. Hans totala innehav uppgår därmed till 44 000 aktier. Köpen indikerar att insiders ser nedåtrekylen i maj som ett bra köpläge och att nedsidan är liten för tillfället. Sandviks insiderscore är +100.

Fem insiders köpte aktier i Cloetta, där de största köpen var på drygt 6 200 aktier. Det indikerar att insiders tror på uppgång efter konsolideringen mellan 21 och 24 kr. Cloettas insiderscore är +100.

Två av Medivirs styrelseledamöter har köpt sina första aktieposter i bolaget. De köpte 1 000 aktier vardera i början av juni. Medivirs insiderscore är +89.

Latours vd Jan Svensson sålde 25 000 aktier den 2 juni. Även en annan insider har sålt 8 000 aktier. Svenssons har visserligen nyligen köpt aktier i bolaget genom en köpoption. Men en del av dessa har han nu sålt av och Latours insiderscore är nu -100.

JM:s vd Johan Skoglund dumpade knappt 8 000 aktier i slutet av maj. Ytterligare fem insiders sålde den 9 juni.JM:s insiderscore är -100.

Två insiders har sålt aktier i Intrum justitia i början av juni. Båda sålde poster på 4 500 aktier. Intrums insiderscore är -69.

Vd-kollen

KÖP

DGC One Jörgen Qwist

HiQ International Lars Stugemo

Kappahl Johan Åberg

Lundbergs Fredrik Lundberg

Sandvik Olof Faxander

Wallenstam Hans Wallenstam

SÄLJ

Addtech Johan Sjö

JM Johan Skoglund

Latour Jan Svensson

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera